چرخ گوشت مانند هر دستگاه دیگر نیاز به یکسری مراقب ها دارد تا علاوه بر افزایش طول عمر، بتواند برای شما بهترین عملکرد را ارائه دهد. روش های نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت چندان هم دشوار و سخت نیست تنها نیاز است تا یک سری موارد را رعایت کنید. چرخ گوشت که امروزه به یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین تجهیزات آشپزخانه تبدیل شده است، می تواند کار چرخ گرفتن گوشت را به روشی کاملاً تمیز و بهداشتی انجام دهد. این دستگاه ها در سه مدل چرخ گوشت خانگی، چرخ گوشت نیمه صنعتی و چرخ گوشت صنعتی تقسیم بندی می شوند که باید با توجه به نیازتان و انتظاراتی که از دستگاه دارید، به انتخاب بپردازید.
چرخ گوشت ها علاوه بر صرفه جویی در زمان و انرژی شما، امکان چرخ گرفتن گوشت را با سرعت و دقت بسیار بالایی ممکن می سازند. اهمیت بالای چرخ گوشت در آشپزی، این وسیله های برقی را به یکی از کاربردی ترین تجهیزات برای استفاده در کسب و کار های مختلف تبدیل می نماید.
روش های نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت چندان هم سخت نیست! تنها نیاز است تا به یکسری راهکار ها و ترفند های لازم در این زمینه عمل کنید تا از خرابی زود هنگام این دستگاه ها جلوگیری کرده و طول عمر این محصولات را نیز افزایش دهید. همراه ما باشید تا بررسی دقیق تری در خصوص روش های نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت برای شما ارائه دهیم.
تعریف چرخ گوشت و انواع آن
گوشت منبع تأمین پروتئین بدن است، از این رو بشر از ابتدا به دنبال راه حلی برای شکار و قطعه قطعه کردن گوشت جهت خوردن راحت تر بوده است. پیشرفت تکنولوژی در همه زمینه ها، بشر را به اختراع دستگاهی برای کمک به خرد کردن راحت تر گوشت نمود. چرخ گوشت های دستی شکل اولیه این محصولات بودند، با گذشت زمان، چرخ گوشت های برقی روی کار آمدند که با کاربری راحت تر و سرعت بیشتر قادر به خرد کردن گوشت هستند.
چرخ گوشت وسیله ای برای چرخ گرفتن گوشت در حجم بالایی می باشد. بازدهی با استفاده از این دستگاه ها بر اساس نوع دستگاه متفاوت است. این تفاوت در مدل های چرخ گوشت قرار داده شده که در سه دسته بندی:
چرخ گوشت های خانگی ابعاد کوچک تر و وزن سبک تری دارند. قدرت موتور آن ها نیز به نسبت نوع صنعتی ضعیف تر است و بازدهی ارائه شده توسط این دستگاه ها کمتر است.
معمولاً چرخ گوشت های سایز 12 و 22 را در گروه چرخگوشت های نیمه صنعتی جای می دهند. این مدل دستگاه ها برای چرخ گیری حجم متوسطی از گوشت طراحی شده اند و نمی توان انتظار بیشتری را از آن ها داشت.
و اما چرخ گوشت های صنعتی در عین بزرگ شدن ابعاد و سنگین وزن بودن شان، از قدرت بسیار بالا و بازدهی زیادی برخوردارند. چرخ گوشت صنعتی در سایز 32 و 42 است که معمولاً به شکل رومیزی و ایستاده هستند. کاربری این دستگاه ها برای استفاده در کسب و کارهایی نظیر فروشگاه های پروتئنی بزرگ، قصابی ها، رستوران ها، هتل ها، کبابی ها و .. است که نیاز دارند تا حجم زیادی از گوشت را در طول روز چرخ بگیرند.
بعد از مدل و سایز چرخ گوشت، تقسیم بندی دیگر بر اساس نوع دستگاست که در دو گروه چرخ گوشت گیربکسی و چرخ گوشت تسمه ای قرار می گیرد. چرخ گوشت گیربکسی تنها برای چرخ گیری گوشت است ولی چرخ گوشت تسمه ای علاوه بر چرخ گرفتن گوشت می تواند مواد آبدار نظیر پیاز، نخود و … را چرخ گیری کند. مصرف این مدل چرخ گوشت ها بیشتر برای کبابی ها، کترینگ ها، هتل ها و تالارهاست که نیاز دارند تا خوشمزه ترین و لذیذ ترین کباب ها را برای مشتریان شان آماده کنند.
از بهترین برند های سازنده چرخ گوشت های نیمه صنعتی و صنعتی باید به:
- چرخ گوشت امگا
- چرخ گوشت الکتروکار
- چرخ گوشت چگا
- چرخ گوشت مینروا
- چرخ گوشت فاما
- چرخ گوشت فیمار
- چرخ گوشت AMB
- چرخ گوشت امگا موسوی اشاره کرد.
انواع این محصولات در سایت چرخ گوشت ارائه داده شده است که برای خرید می توانید به دو روش حضوری و غیر حضوری اقدام نمایید.
روش های نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت را بدانیم
در این قسمت به بررسی مواردی می پردازیم که از پراهمیت ترین اصول برای نگهداری چرخ گوشت هستند.
در وهله اول نیاز است تا حتماً به مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه بپردازید، مطالعه دفترچه راهنما کمک بزرگی به شما برای طرز استفاده درست از دستگاه و نحوه تمیز کردن و شستشوی آن می کند.
طرز کار با دستگاه چرخ گوشت
- برای استفاده از دستگاه چرخ گوشت در ابتدا نیاز است تا قطعات با به یکدیگر متصل نمایید. توجه داشته باشید تا دوشاخه به پریز برق متصل نباشد.
- گوشت را به قطعات کوچک خرد کنید. اگر از چرخ گوشت های خانگی استفاده می کنید خرد کردن هر چه بیشتر گوشت، مانع از وارد شدن فشار بیشتر به دستگاه می شود.
- گوشت را درون دستگاه گذاشته و چرخ گوشت را روشن کنید.
- می توانید یک ظرف در قسمت خروجی چرخ گوشت قرار دهید تا گوشت های چرخ شده را از دستگاه جمع آوری نماید.
چند نکته* ← اگر چرخ گوشت شما از نوع گیربکسی ست هرگز پیاز، سیب زمینی و سایر مواد آبدار را با آن چرخ نگیرید چرا که آب وارد دستگاه شده و خراب می شود. تعمیر این مدل چرخ گوشت ها غیر قابل انجام است.
← قبل از استفاده از دستگاه بهتر است تا آن را بر روی یک سطح صاف و هموار قرار دهید. این کار باعث می شود هوا به موتور رسیده و همیشه خنک باشد.
← از روشن گذاشتن چرخ گوشت به صورت خالی، جداً خودداری نمایید. با این کار دور موتور و سرعت آن بالا رفته و سبب فرسایش دستگاه می شود.
← اگر از چرخ گوشت های خانگی استفاد می کنید بهتر است هر 10 دقیقه یکبار به دستگاه استراحت دهید. این کار باعث بالا رفتن کارایی دستگاه و افزایش طول عمر آن می شود.
← تیغه چرخ گوشت بخش مهم در دستگاه چرخ گوشت است که نیاز است هر چند وقت یکبار تیز شود تا عملکرد مطلوبی را ارائه دهد. بخصوص در چرخ گوشت های صنعتی که بیشترین استفاده را دارند، بهتر است این کار به صورت دوره ای انجام شود.
← تا جای ممکن گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید بخصوص در چرخ گوشت های خانگی، چرا که تکه های بزرگ گوشت فشار بسیار زیادی را به دستگاه وارد می کند.
← تا جای ممکن از گوشت هایی استفاده نمایید که بدون رگ و پی هستند. چربی زیاد گوشت باعث می شود تا بین مارپیچ گیر کند.
نحوه شستشوی دستگاه چرخ گوشت
برای شستشوی دستگاه چرخ گوشت به روش زیر عمل کنید.
- اولین قدم کشیدن دوشاخه از پریز برق است.
- از قرار دادن وسایل برقی به صورت مستقیم زیر فشار آب خودداری نمایید. چرا که آب به داخل موتور سرایت می کند.
- برای تمیز کردن بدنه بهتر است تا یک دستمال مرطوب را به آن بکشید.
- در صورت باقی ماندن گوشت در بین قطعات چرخ گوشت بهتر است تا از یک تکه نان خشک استفاده کنید. نان خشک شده را داخل چرخ گوشت بریزید و دستگاه را روشن کنید تا همراه با باقی مانده گوشت خارج شود.
- تا جای ممکن قطعات چرخ گوشت را از یکدیگر جدا کنید و قطعات جدا شده را مورد شستشو قرار دهید.
- بعد از شستن قطعات آن ها را خوب خشک کرده و مجدد در جای خود ببندید.
توجه* از قرار دادن قطعات چرخ گوشت درون ماشین ظرفشویی خودداری نمایید چرا که موجب فرسودگی این اجزا می شود.
نحوه باز کردن قطعات چرخ گوشت: به ترتیب ← طوقه ← پنجره ← تیغه ← مارپیچ ← گلویی و جاگلویی
نحوه بستن قطعات چرخ گوشت: به ترتیب گلویی و جاگلویی ← حلزونی ← تیغه ← شبکه ← طوقه
نکات ضروری در نگهداری دستگاه چرخ گوشت
- برای فشار دادن گوشت به درون دستگاه، هرگز از انگشتانتان استفاده نکنید.
- مرتباً کلید، پریز و سیم اتصال چرخ گوشت را چک کنید.
- بعد از شستشوی قطعات چرخ گوشت آن ها را با یک پارچه تمیز خشک کنید.
- بیش از حد توان موتور چرخ گوشت به آن فشار وارد نکنید.
- به صورت دوره ای و مرتب چرخ گوشت را سرویس کاری کنید.
- چرخ گوشت را در محیط هایی به دور از رطوبت نگهداری نمایید.
- در زمان خرید توجه داشته باشید که تیغه چرخ گوشت ضد زنگ باشد.
خرید انواع چرخ گوشت
این روزها پیدا کردن یک فروشگاه معتبر برای خرید کاری دشوار و سختی شده است. مجموعه فروشگاهی چرح گوشت از بهترین های مرکز فروش چرخ گوشت در تهران است که به عرضه و فروش این دستگاه ها در مدل و انواع مختلف می پردازد. ارائه انواع برند های ایرانی و خارجی موجب شده تا کاربران عزیز با توجه به نیازشان و بودجه ای که در اختیار دارند، به سفارش محصول بپردازند. خرید نیز برای مشتریان عزیز به دو روش تعیین شده است؛ یکی حضوری و دیگری غیر حضوری.
می توانید قبل از خرید نیز با کارشناسان ما مشورت داشته باشید تا متناسب با شرایط تان انتخاب ایده آل کسب و کارتان را برگزینید. در این مجموعه قطعات چرخ گوشت نیز عرضه می شود. عرضه انواع قطعات چرخگوشت به صورت اصل و فابریک می باشد. به جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
سخن اخر
در این مطلب ( روش های نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت )، به توضیحات لازم در خصوص شرایط نگهداری درست این دستگاه پرداختیم. این مطلب در جهت افزایش طول عمر محصول و همچنین نحوه عملکرد صحیح چرخ گوشت ها می باشد تا بهترین بازدهی و خروجی را برای شما ارائه دهند. می توانید انواع این چرخ گوشت ها را در سایت چرخ گوشت مشاهده کرده و برای خرید اقدام کنید. کارشناسان فروش ما آماده ارائه راهنمایی های لازم در این زمینه به شما هستند. به جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما در در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید